Trainers & Coaches

Rita Koen

Op 10-jarige leeftijd begon ik met het kunstrijden op de Jaap-Eden baan te Amsterdam. Ik heb diverse malen aan het NK kunstrijden deelgenomen en ben 2 maal 3e van Nederland geworden in de categorie Novice en Junioren.

Mijn “Bita” trainersdiploma heb ik daarna in Engeland gehaald en mijn ST5 licentie in Nederland. Als docent ben ik in dienst bij de KNSB en betrokken bij de opleiding van toekomstige trainers in Nederland. Ook ben ik afgestudeerd leraar Biologie en heb ik 25 jaar ervaring in het onderwijs.

Bij diverse internationaal bekende trainers heb ik stage gelopen waaronder; A. Gershwhiler, A. Mishin, W. Railo, K. Leitch, M. Huth, S. Folle, P. Grütter, A. Konig, K. Fajfr en V. Koprivova.

Daarnaast heb ik 6 jaar in Oberstdorf (Zuid-Duitsland) gewoond en gewerkt in het “Bundesleistungscentrum”. Ik word jaarlijks gevraagd om, tijdens de door Michael Huth (trainer Carolina Kostner) georganiseerde “Icedome” zomerkampen, les te geven aan de volwassenen in Oberstdorf.

In Slowenie heb ik samen met Y. Bureiko en S. Folle als trainster aan zomerkampen deelgenomen. Ik heb pupillen met succes tot aan NK niveau begeleid en werkt in de trainingen o.a. aan dubbele axels en diverse triple sprongen.

Esperanza Cuenca van Pareen

Priscilla van Sermond

Susan Mason