Trainers en assistenten

WEDSTRIJDTRAINERS

Rita Koen

Op 10-jarige leeftijd begon ik met het kunstrijden op de Jaap-Eden baan te Amsterdam. Ik heb diverse malen aan het NK kunstrijden deelgenomen en ben 2 maal 3e van Nederland geworden in de categorie Novice en Junioren.

Mijn “Bita” trainersdiploma heb ik daarna in Engeland gehaald en mijn ST5 licentie in Nederland. Als docent ben ik in dienst bij de KNSB en betrokken bij de opleiding van toekomstige trainers in Nederland. Ook ben ik afgestudeerd leraar Biologie en heb ik 25 jaar ervaring in het onderwijs.

Bij diverse internationaal bekende trainers heb ik stage gelopen waaronder; A. Gershwhiler, A. Mishin, W. Railo, K. Leitch, M. Huth, S. Folle, P. Grütter, A. Konig, K. Fajfr en V. Koprivova.

Daarnaast heb ik 6 jaar in Oberstdorf (Zuid-Duitsland) gewoond en gewerkt in het “Bundesleistungscentrum”. Ik word jaarlijks gevraagd om, tijdens de door Michael Huth (trainer Carolina Kostner) georganiseerde “Icedome” zomerkampen, les te geven aan de volwassenen in Oberstdorf.

In Slowenie heb ik samen met Y. Bureiko en S. Folle als trainster aan zomerkampen deelgenomen. Ik heb pupillen met succes tot aan NK niveau begeleid en werkt in de trainingen o.a. aan dubbele axels en diverse triple sprongen.

Susan Mason

Esperanza Cuenca van Pareen – Coordinator recreanten

Esperanza doet sinds haar 12e aan kunstschaatsen en geeft al meer dam 10 jaar les bij. Esperanza is coördinator recreanten, trainer van de wedstrijdgroep en maakt onderdeel uit van de technische staf

Priscilla van Sermond

TEAM JEUGD & RECREANTEN

Marco Frerichs

Marco is jeugdtrainer en KNSB-wedstrijdrijder.  Marco heeft in 2015 zijn SB1 diploma behaald en volgt momenteel de trainers opleiding ST3.

Romy van Schaik

Romy is jeugdtrainer en KNSB-wedstrijdrijder. Romy traint al meer dan 10 jaar bij EKIJSA. Romy heeft in 2012 haar ST 1 diploma gehaald en volgt nu de trainersopleiding ST 3.

Yentel

Yentel is een van onze voormalig wedstrijdrijders. Yentel traint al meer dan 5 jaar bij EKIJSA. Yentel heeft in 2015 haar SB 1 diploma behaald.

Britt van Waveren

Britt is een van onze voormalig wedstrijdrijders en valt in als jeugdtrainer. Britt traint al meer dan 5 jaar bij EKIJSA en heeft in 2015 haar SB 1 diploma gehaald.

Femke Nieuwenhuis

Femke is een van onze wedstrijdrijders in het bokalencircuit. Femke traint al meer dan 5 jaar bij EKIJSA. Femke heeft de ambitie om een trainersopleiding te gaan volgen en helpt nu bij de jeugddtrainingen.

Yoshi Vrooland

Yoshi is assistent bij de jeugdtrainingen en wedstrijdrijder bokalencircuit. Yoshi volgt een interne opleiding tot jeugdtrainer.

Kaureeha Vrooland

Kureeha valt als assistent in bij de jeugdtrainingen en wedstrijdrijder bokalencircuit. Kureeha heeft de ambitie om een opleiding tot jeugdtrainer te volgen.

Haru Vrooland

Haru is sinds kort een van onze wedstrijdrijders in het bokalencircuit. Haru traint sinds 2 jaar bij EKIJSA assisteert bij de jeugdtrainingen.