Berichten en nieuws

Berichten en nieuws2019-08-02T17:41:47+02:00

Zomer update

Op het zomerijs van Hoorn wordt nu nog druk geschaatst. Maar over vijf weken gaat het nieuwe schaatsseizoen al van start. Als bestuur zijn we al druk bezig met de evaluatie van het afgelopen seizoen en de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Geen zomerschaatsen

Het officiële bericht dat de Jaap Edenbaan deze zomer niet meer zal openen, kwam niet onverwacht. Maar dat maakt de teleurstelling niet minder. We wensen iedereen een goede, gezonde en actieve zomer toe en hopen jullie allemaal na de zomerpauze weer gezond en wel op de schaatsbaan terug te zien.

Zomerijs 2020

Dit seizoen blijft de ijshal voor het eerst ook na de winterperiode geopend. Wij kunnen dus ook in de zomerperiode doorschaatsen.

Willemijn en Romy zijn vrijwilligers op de Challenge Cup

Tijdens de Challenge Cup in de Uithof te Den Haag wordt voor- en achter de schermen hard meegewerkt door een aantal van onze leden. Zo verzorgt Marina de catering. Willemijn is sweeper op de challenge cup en mag de medaille ceremonie doen voor de advance novice. Romy is ook vrijwilliger en is host bij de ceremonie van de senioren dames en heren. Het is hard werken, maar ook een mooie kans om alle toppers uit binnen- en buitenland van heel dichtbij mee te maken.

Bezoek Niki Wories

Ter voorbereiding van het Nederlands Kampioenschap dat gehouden werd tijdens de Challenge Cup in de Uithof te Den Haag, hadden we afgelopen week niemand minder dan Niki Wories te gast. We vonden het reuze gezellig om haar te gast te hebben.

Gastcoaches uit Canana

Afgelopen voorjaarsvakantie hebben we twee Canadese gastcoaches op bezoek gehad uit Edmonton, Canada. Coaches Heather Heide en Nathan Chang hebben veel van onze trainingen bijgewoond en ook diverse malen de training verzorgd. De coaches hebben veel van elkaar kunnen leren. En onze schaatsers hebben genoten van de inspirerende trainingen. Guusje heeft 'de spiderman' inmiddels al heel goed onder de knie. We hopen Heather en Nathan weer snel te zien.

Adult Skating Classes

Vanaf januari organiseren we een introcursus voor volwassenen. 6 keer een uur op de zondagochtend, onder begeleiding van twee ervaringsdeskundigen, om te werken aan de beginselen van het kunstrijden.