Beste ouder/verzorger en andere geïnteresseerden,

Vanaf januari organiseren we een introcursus voor volwassenen. 6 keer een uur op de zondagochtend, onder begeleiding van twee ervaringsdeskundigen, om te werken aan de beginselen van het kunstrijden.

Doel van de cursus is om een aantal basisbeginselen onder de knie krijgen, zodat je hierna vrij met zoon/dochter of anderen op het ijs durft staan. De doelgroep: ouders, die zich – met zoon of dochter -vrij willen kunnen voelen op het ijs, maar niet direct alle technieken van het kunstrijden hoeven te beheersen. En verder: alle geïnteresseerden die met een cursus de basis van de sport willen
verkennen en dat graag doen in een groep van volwassenen.

Wat heb je nodig?
– (instap)kunstschaatsen (dwz: met puntjes)
– Handschoenen (verplicht op het ijs)
Handig: makkelijk zittende sportkleding (liefst aansluitend), bijvoorbeeld een gevoerde loop- of
trainingsbroek.

Met wie train je?
Kristina Hörschläger: secretaris van Ekijsa, met twee dochters bij Ekijsa een veelgeziene moeder op de baan en bovendien al sinds haar jeugd zelf op de schaats. Verzorgt met enige regelmaat proef- en starterslessen. Ze heeft lessen in kunstrijden van haar 8ste tot 16de in München gevolgd en hier in Amsterdam bij Peter Moorman zo’n 5 jaar ijsdanslessen. “Ik ken geen andere sport die zoveel lichaamsbeheersing vergt en dat maakt hem juist zo leuk!”

Martine Bastiaansen: ervaringsdeskundige, zowel op de schaats dan ook als schaatsmoeder. Kent als geen ander alle angsten die je als volwassene hebt als je op twee van die rare ijzers op het ijs stapt. Maar vooral: dat gevoel als je samen met je dochter over het ijs kunt cross-rollen onvergetelijk!

Afhankelijk van de interesse en groepsgrootte ontmoet je ons beiden of afwisselend een van ons.
Kosten 75.- €
Lesuur: zondagochtend 8.30 – 9.30
Data 12 en 19 en 26 januari, 2 en 9 en 16 februari

Inschrijfformulier