Patch ijs – beschikbaar vanaf 21 november

Vanaf 21 november biedt Jaap Eden patch ijs aan. Dat betekent dat het ijs beschikbaar is voor leden van EKIJSA en FSA.

Het ijs kan online gereserveerd worden via https://www.jaapeden.nl/patch/ en is bedoeld als extra mogelijkheid om te oefenen voor leden.

Idealiter wordt het ijs samen met een coach geboekt, bijvoorbeeld voor prive-les of kleine groepslessen. Als je hier gebruik van wil maken, moet je dit zelf organiseren. Je kunt hiervoor zelf je coach benaderen.

De wedstrijdschaatsers en meer gevorderde volwassen schaatsers kunnen ook zelfstandig trainen, zonder coach. De sessie die je boekt en waarvoor je betaalt zijn altijd 1,5 uur en de kosten voor het ijs bedragen €9.

De kosten voor coaching spreek je direct af met de coach, ook moet er voor de coach een kaartje worden gekocht, de kosten hiervoor zijn ook voor de schaatser(s).

In de bijlage vind je alle regels en afspraken die we samen met Jaap Eden en FSA hebben opgesteld.

Er is patch ijs beschikbaar op de volgende tijden:

 • Maandag 13:15 – 14:45
 • Dinsdag, donderdag en vrijdag 14:15 – 15:45

Reserveren gaat via https://www.jaapeden.nl/patch/ en moet minimaal 24 uur van tevoren gedaan worden.

Voor wie is het bedoeld?

De Jaap Edenbaan start met patch-ijs voor kunstrijdverenigingen EKIJSA en FSA: ijs dat slechts voor een beperkt aantal rijders beschikbaar is dat je per blok (“patch”) individueel reserveert. De patch-uren worden tegen lage tarieven beschikbaar gesteld aan onze verenigingen. Waarom? Voornamelijk zodat trainers en verenigingen extra activiteiten en inkomsten kunnen ontwikkelen die we bij de komst van de nieuwe ijshal kunnen voortzetten.

Dit zijn de regels

 • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag komt er een blok van 1,5 uur patch-ijs beschikbaar tussen 13:00 en 15:45. De beschikbare tijd kan per dag variëren (afhankelijk van andere boekingen), maar hoogstwaarschijnlijk zo laat mogelijk.
 • Reserveren is steeds mogelijk 14 dagen vooruit: het rooster wordt continu aangepast.
 • Tickets kunnen aangeschaft worden via https://www.jaapeden.nl/patch/
 • De prijs per blok bedraagt EUR 9 per persoon (per anderhalf uur). Let op: anders dan bij andere banen, moet er voor trainers ook toegang betaald worden. De prijzen zijn daar ook naar.
 • Het patch-ijs is in eerste instantie alleen beschikbaar voor Ekijsa en FSA. Over een aantal weken vindt een evaluatie door de Jaap Edenbaan plaats en worden de uren mogelijk breder opengesteld. Het is dus in ons belang om deze uren vanaf het begin zo goed mogelijk te vullen.
 • Tijdens de schoolvakanties is er in principe geen patch-ijs beschikbaar
 • Er is maximaal plek voor 30 kunstrijders (inclusief trainers).
 • Het is alleen mogelijk om samen met een coach een reservering te maken (dus in eerste instantie geen vrij schaatsen voor leden). Uitzondering geldt voor leden van de wedstrijdgroepen of gevorderde adults. Zij mogen ook zelfstandig te komen trainen.
 • Deze blokken zijn zeer geschikt voor privéles. We verzoeken de coaches die beschikbaar zijn voor privéles tijdens deze uren hun gegevens en beschikbaarheid door te geven, zodat deze trainers direct benaderd kunnen worden door leden.
 • Afspraken voor privéles worden direct tussen trainer en lid gemaakt. Het bestuur of de trainerscoördinatie hebben hier geen rol in.
 • Na de eerste maand evalueren we deze afspraken om te bekijken of ze werken zoals we willen of dat er aanvullend zaken afgesproken moeten worden.
 • Je bent een actief lid van EKIJSA of FSA. Het is niet de bedoeling om het patch ijs te gebruiken ter vervanging van een van de reguliere lessen. Het is bedoeld als extra mogelijkheid om te oefenen.