Met deze brief willen wij  u/jullie informeren over het seizoen 2019-2020 dat vanaf 11 september van start gaat met een open dag.

Recreanten wordt learn to skate

Vanaf dit seizoen worden de recreanten lessen learn to skate genoemd. De verandering van naam houdt ook in dat we op met een andere methode gaan werken: Learn to Skate. Learn to Skate is een lesprogramma ontwikkeld in Amerika en speciaal bedoelt voor de schaatser die wil leren kunstschaatsen. Op dit moment worden onze jeugdtrainers getraind in het lesprogramma.

Learn to skate is voor alle leeftijden, jong en oud.

Open dag 11 september 2019

Woensdag 11 september 2019 houden we een open dag. Iedereen is welkom en mag een vriendje, vriendinnetje, broertje, zusje of ouders meenemen op het ijs. Graag hiervoor aanmelden via onze vernieuwde website. De open dag begint om 16:00 uur, graag ruimschoots van te voren aanwezig zijn voor het aantrekken van de schaatsen.

Lestijden

We zijn verheugd te kunnen meedelen dat we vanaf dit seizoen een extra dag les kunnen aanbieden op de maandag dinsdag en vrijdag. Dinsdag en vrijdag  is speciaal voor onze schaatsers van 16 jaar en ouder mogelijkheid tot lessen. Ook zijn de lessen langer geworden.

De gewijzigde lestijden zijn:

 • Maandag 16:00-16:50 Nieuw!
 • Dinsdag 18:00-19:00 (als je 16 jaar of ouder bent) Nieuw!
 • Vrijdag: 19:00-20:00 (als je 16 jaar of ouder bent) Nieuw!
 • Woensdag 16:00-17:00
 • Zaterdag: 8:30-9:20

Inschrijven voor de lessen:

Niet zo nieuw dit jaar, maar wel extra belangrijk. Via de website kun je inschrijven voor de lessen learn to skate. Heb je dat nog niet gedaan, doe dit dan zo snel als mogelijk.

We gebruiken de inschrijvingen om de groepen in te delen en trainers in te zetten. Je kunt het ingevulde inschrijfformulier sturen naar info@ekijsa.nl vermeld in het onderwerp inschrijving Learn to skate.

Activiteiten:

Ook dit seizoen zijn er weer activiteiten gepland, noteer alvast in je agenda:

 • Halloween: woensdag 30 oktober 2019 en zaterdag 2 november
 • Sinterklaas: woensdag 4 december
 • Oliebollenfuif/nieuwjaarsparty: maandag 6 januari
 • Carnaval: woensdag 19 februari en zaterdag 22 februari
 • Gala, datum wordt nog bekend gemaakt.

*Halloween en carnaval: vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom.

Diploma schaatsen:

Ook dit seizoen gaan we weer diplomaschaatsen op:

 • 16 en 18 december
 • 2 en 4 maart
 • Onder voorbehoud: juni.

We willen dit jaar ook de mogelijkheid gaan bieden tot het houden van verjaardagspartijtjes, hou de website in de gaten voor meer informatie.

Helping Hands:

De organisatie van de vereniging wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers gedaan. Voor ondersteuning van onze vrijwilligers zoeken we helping hands. Het gaat om ondersteuning van verschillende activiteiten die gedurende het seizoen worden georganiseerd, zoals carnaval, oliebollenfuif, sinterklaas, testmomenten enz. Draagt u de vereniging een warm hart toe en wilt u helpen, meld u zich dan aan bij de coördinator recreanten of via info@ekijsa.nl.

Op dit moment zijn we dringend op zoek naar ouders/schaatsers die bij learn to skate willen helpen. Op maandag-woensdag en zaterdag kunnen we ouders gebruiken die presentielijsten bij willen houden, proeflessers opvangen en helpen met het aantrekken van de schaatsen. We zoeken ook een of twee ouders die het leuk vinden om te helpen bij de coördinatie van learn to skate. Heeft u interesse, stuurt u een mail naar: recreanten@ekijsa.nl of u kunt woensdag 11 september informatie vragen bij Marina.

Bruggroep:

De trainers gaan de eerste maand gebruiken om leden uit de recreanten te scouten voor de bruggroep. Bent u vorig jaar benaderd om uw zoon/dochter te laten deelnemen aan de bruggroep en u zou uw zoon/dochter hiervoor willen opgeven. Stuurt u z.s.m. een mail naar info@ekijsa.nl of recranten@ekijsa.nl. U ontvangt dan meer informatie over trainingstijden en kosten.

Social Media:

Onze website is vernieuwd, neemt u gerust eens een kijkje. Veel informatie is op onze website te vinden. Verder hebben we een facebookpagina en instagram waar regelmatig berichten worden plaatst.

Wij hopen jullie allemaal weer op de ijsbaan te zien zodat we er een mooi seizoen van kunnen  maken.

Met sportieve groet,

Esperanza Cuenca- coördinerend trainer LTS

Marina Gering, coördinator LTS