Beste kunstrijder,

Afgelopen vrijdag ontvingen wij onderstaand bericht van de Jaap Eden IJsbaan.

Kort samengevat: Komende week komende week is de laatste lesweek. De baan sluit na zaterdag 27 mei. We kunnen pas in september weer verdergaan. Dat is een zeer spijtige ontwikkeling, waar we weliswaar begrip voor hebben, maar niet vrolijker van worden.

Dit betekent dat al onze geplande activiteiten voor de komende weken niet kunnen doorgaan.

Voor de lts-groepen (Jeugd en Adult) hebben we het diploma schaatsen vervroegd. Dus de eerstvolgende les al! Kort dag, maar we wilden jullie je diploma’s niet onthouden. Ouders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom zijn om te komen kijken.

Als je lease-schaatsen hebt, kun je, na je laatste les, de schaatsen inleveren in het schaatshok. Zorg ervoor dat je naam op de lijst wordt genoteerd als bewijs van inlevering.

Dit is zeker niet de afsluiting die we in gedachten hadden, maar we moeten ermee omgaan. Ik hoop jullie allen in september weer op de ijsbaan te kunnen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Erik Linthorst

Namens de trainers en het bestuur van Ekijsa

Bericht van de Jaap Eden IJsbaan:

Beste kunstrijder, shorttracker en ijshockeyer,

Helaas hebben we moeten besluiten om het zomerijs in de ijshal voortijdig te beëindigen. Er is geconstateerd dat het zomerijs (zomer 2022 en zomer 2023) zorgt voor ernstige bevriezing van de grond onder en rondom de ijsbaan. Het schaatsseizoen is te lang voor de oude ijshal die niet goed geïsoleerd is. Hierdoor vormt zich een ijsklont die druk zet, waardoor vloeren, trappen, lift en ijsvloer vervormen. Dit proces moeten we stopzetten om te voorkomen dat we in het reguliere schaatsseizoen grotere problemen opleveren.

Dit houdt in dat zaterdag 27 mei de laatste schaatsdag in de ijshal is voor seizoen 2022-2023. Er is dus nog een week over om met elkaar op het ijs afscheid te nemen.

Jaap Eden beseft zich dat dit een enorme tegenvaller is. Kunstrijders zijn bezig met het ontwikkelen van hun nieuwe kür, diploma’s werden al geschreven, leuke afsluitingen met de groep stonden gepland en er was zelfs al een hele eindvoorstelling door FSA voor publiek voorbereid en uitgewerkt. Het spijt ons dan ook erg, maar aangezien we met elkaar echt geen risico willen lopen in de winter is dit de enige beslissing die genomen kan worden.

We zien jullie graag weer op het ijs vanaf begin september voor seizoen 2023-2024.

Met vriendelijke groet,

Het team van de Jaap Eden IJsbaan