Wat moet ik aan op het ijs en waar vind ik dat?

Hierbij een aantal tips. Op het ijs is het fijn om strakke/stretch kleding te dragen en laagjes tegen de kou – en we vergeten uiteraard de handschoenen niet. Dunne handschoenen zijn perfect, en een extra paar in de tas kan nooit kwaad! Een vest met rits met daaronder een skipully is een goed begin en wordt gecombineerd met een warme legging, of een lange thermo (voetbal)broek.

Speciale kunstschaatskleding is vaak fijn omdat de stof elastisch is en vaak aan de binnenkant van een fleece/thermolaagje is voorzien.
Er zijn niet veel winkels in Nederland die een assortiment kunstschaatskleding hebben. De Decathlon heeft een kleine collectie (vooral online) aan kunstschaatskleding van hun merk Axelys: schaatsbroeken/rokjes en vesten, en zelfs ook wedstrijdpakjes (voor jongens en meisjes) en kunstschaatspanty’s.

Andere alternatieven (maar meestal iets duurder) vind je bij online bij Kringelsport, Karinschaatsport en Skate Krasota. Daarna kom je bij buitenlandse wedsites terecht. Oomssport in Den Haag en Thillart’s sports in Den Bosch verkopen online en fysiek kunstschaatsartikelen. Ook in Alkmaar is er een winkel naast de ijsbaan met een assortiment aan kunstschaatskleding.

Tweedehands zijn er via Marktplaats en Facebook ook spullen te vinden, en binnen Ekijsa hebben we zo nu en dan ook aanbod, wat dan via de WhatsApp ook met jullie gedeeld wordt.